Különleges köztéri karácsonyfák a világ minden tájáról

dec 19 • Kult & Art, LifeStyle • Impress Magazin

Évről évre egyre különlegesebb karácsonyfákat állítanak a világ nagyvárosaiban, melyek gyönyörű díszként világítanak az adventi időszakban.

Egyre több nagyvárosban láthatunk a köztereken élő fenyőfa helyett valamilyen különleges művészi installációt az ünnepi időszakban üvegből, fényből, legóból, vagy épp újrahasznosítható anyagokból.

Digitális karácsonyfa Tajvanban

Talán a világ egyik legnagyobb kültéri karácsonyfáját állították fel 2015. decemberében a tajvani Taipei városában, mely nem más, mint egy digitális fényszobrász installáció. A gigantikus LED karácsonyfa digitális felületén félóránként látható egy öt perces fényjáték vetítés mindig más és más képekkel.

11taiwan

Muranói üveg Velencében

A világhírű muranói üvegből készült karácsonyfát évekkel ezelőtt állították fel Velencében, melynek ágait több mint 1000 kézműves technikával készített színes üvegcső alkotja.

12venice

Úszó karácsonyfa Rio de Janeiróban

A brazil tengerpart már évek óta hatalmas úszó karácsonyfával kápráztatja el a turistákat és a helybelieket. A vízen lebegő karácsonyfa és a körülötte lévő kivilágított ajándékdobozok csodaszép látványt nyújtanak a Rodrigo de Freitas lagúnában.

13rio

…évente más és más a tematika

A hatalmas, 85 méter magas fényárban úszó installáció, mely elnyerte a világ legnagyobb úszó karácsonyfája címet, minden évben más és más tematika alapján készül el.

00rio

Karácsonyfa 121 ablakból Észtországban

Rakvere városában állították fel 2015. decemberében ezt a 12 méter magas, színes ablaküvegekből épített karácsonyfát. Az old style installáció régi házak ablakaiból készült, melyet a helyi asztalos tanulók két napig építettek. A város idén másodszor szavazta meg, hogy élő karácsonyfa kivágása helyett újrahasznosított anyagból készült alkotás kerüljön a város főterére.

14estonia

 Absztrakt arany szikla Bejrútban

Bejrútban tavaly egy gyönyörű organikus díszítésű közel 100 méteres aranyló karácsonyfát állítottak fel az egyik köztéren. Idén is hasonló stílusban láthatunk egy művészi formatervezésű absztrakt karácsonyfát, szintén arany színben.

015

„Ékszer-karácsonyfák” Olaszországban

Turin városában látható a főtéren ez a különleges, LED fényekkel kivilágított ornamentikus karácsonyfa. A stilizált fenyő díszeit 43.000 LED lámpa és 25.000 mikro fény alkotja egy hófehér fából ácsolt kereten.

15italy

A tavalyi azúr és türkiz fényben pompázó karácsonyfa is gyönyörű   művészi alkotásként világított a város főterén, az ideihez hasonló technikával kidolgozott installációként.

16italy

Mesebeli kunyhó Litvániában

Litvánia fővárosában idén egy 25 méter magas mesebeli kunyhót építettek, mely azt az üzenetet közvetíti, hogy a világ a mi otthonunk. A LED fényekkel kivilágított hangulatos faházban önkéntes fiatalok és színészek olvasnak fel meséket minden nap.

szerkleadchristmastree2015

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »