Faforgács lapokból épített mobilház

dec 17 • Enteriőr • Impress Magazin

Pár nap alatt összeszerelhető, előre gyártott fa és faforgács elemekből épül a VIMOB ház, mely föld színeivel tökéletesen beleillik a természetbe.

A kolumbiai collectivo creativo építész stúdió által tervezett VIMOB ház koncepciója az elszigetelt területek nehezen megközelíthető vidékek építkezési nehézségeinek áthidalása volt. Az előre gyártott elemek pár nap alatt összeszerelhetők akár egy civilizációtól messze eső területen is.

11

Az egyszerű és praktikusan kialakított konténerszerű ház mindennel felszerelt, kényelmes és kellemes környezetet biztosít a lakói számára. A ház külső falai különböző színű fenyőfa elemekből épültek, a belső terekben pedig faforgács falak láthatók.

13

A konténerszerű szerkezet különböző színű elemeivel kívülről egy texturált designt kapott. A tervezésnél fontos szempont volt az is, hogy a ház harmonizáljon a természettel. A teraszról nyíló tolóajtók a tágas nappaliba és a konyhába nyílnak, állandó kapcsolatot biztosítva a külső és belső térnek.

15

A ház minden elemét úgy alakították ki, hogy a helyszínen az építésnél csak minimális igazításokra és beállításokra legyen szükség. A modulokból épített ház környezetbarát megoldás is egyben, hiszen a helyszínen való gyors összeszerelés csökkenti a nyers hulladék keletkezését, és az építkezésekkel járó környezeti terhelést.

111

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »