„Kapd el a pillanatot” – kaleidoszkóp kúpok Hong Kong-ban

dec 21 • Kult & Art • Impress Magazin

Az „izzó fák” elnevezésű kinetikus kúpokból álló installáció Hong Kong egyik bevásárlóközpontjában szórakoztatja a vásárlókat az ünnepek alatt.

A hét felfüggesztett kinetikus kúp célja, hogy egy elkapja a sietve rohanó tömeg figyelmét, és egy pillanatra elvarázsolja őket. A világító „izzó fák” kinetikus mozgása meglepő hatásokat okoznak, miközben a padlón lévő geometrikus mintázatok is életre kelnek.

„Kapd el a pillanatot”

A színes kúpok belsejében fényvisszaverő gömböket helyeztek el, melyek a padlón lévő geometrikus mintáztok visszatükrözésével kaleidoszkópszerű világot varázsolnak a látogatók szeme elé. A „glowing trees” installáció célja, hogy elkapja a túlhajszolt, gépies világban élő tömeg tekintetét, és egy pillanatra kiragadja a hétköznapi taposómalom szürkeségéből.

11 

Érdekes vizuális hatás

Az „izzó fák” installáció túlmutat egy egyszerű, látványos művészeti projekten. Hong Kong egyik legzsúfoltabb bevásárlóközpontjában helyezték el, egy olyan stresszes városi környezetben, ahol az emberek örömtelen szürke, monoton rohanásban intézik az ügyeiket. A folyamatosan le és felfelé mozgó színes kúpok egy kis vidámságot szeretnének csempészni az emberek hétköznapjaiba a téli szezon ideje alatt.

12 

Állj be a kúp alá

A hét óriási kúpból álló kompozíció kinetikus, le és felfelé történő mozgása folyamatos. Ez a dinamikus mozgás arra készteti a vásárlókat, hogy lassítsanak, álljanak meg egy pillanatra, lépjenek be valamelyik kúp alá, és fedezzék fel a különleges vizuális hatásokat. Mindegyik kúp belsejében más és más kaleidoszkópszerű tükröződő világ tárul a látogatók szeme elé.

13 Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »