Közösségi kézműves piac a neten

dec 8 • Kult & Art • Impress Magazin

A meska.hu portál olyan egy virtuális kézműves bolt, ahol több mint 3600 alkotó kézzel készített alkotása közül válogathatsz, sőt, te is árulhatod a saját portékádat.

A meska.hu-n bárki nyithat saját kisboltot, aki megfelel a Meska alapelveinek, azaz termékeit saját kézzel készíti. Sokan hobbiból készítenek ötletes dolgokat, de hivatásos kézművesek is megtalálhatók itt.

Egyedi kézműves termékek

Az egészen apró tárgyaktól kezdve a komolyabb művészi alkotásokig a kézműves termékek széles skálája tárul a szemed elé, ahogy belépsz a virtuális boltba. Sok-sok ötlet, kreatív megoldás, jópofa ajándék és tárgy egy helyen. A horgolt poháralátéttől kezdve a fából faragott mobiltartón keresztül a gyöngyből és üvegből készített ékszereken át a kézzel varrt gyerekjátékokig több ezer egyedi kézműves termék közül válogathatsz.

Hobbi és hivatás

Az alkotás örömét nem csak a hivatásos művészek élhetik át. A kézművesség, a kreatív tevékenység régen az élet szerves része volt, mely napjainkban újra virágkorát éli. Egyre többen kezdenek hobbiból, vagy kikapcsolódásképp valamilyen kreatív-művészi tevékenységbe. A kézművesség azon túl, hogy egy örömteli elfoglaltság, tartalmas tevékenység is, hiszen a kreativitás valamilyen formája mindenkiben ott szunnyad.

A kézzel készített tárgyaknak lelke van

A saját kézzel készített tárgyak azért is különlegesebbek a sorozatgyártásban készült tömegtermékeknél, mert az alkotójának örömét is magában hordozza. A szívvel-lélekkel készült tárgyaknak lelke van.

Régi és új technikák

A meska.hu portálon a keramikustól kezdve az ötvösökön és tűzzománcosokon keresztül a pirografikusig mindenféle kézműves mesterség megtalálható. Régi hagyományos és modern technikával dolgozó alkotók együtt alkotják a közösségi piac kézműves csapatát. Fából faragott tárgyak, kézzel varrt gyerekjátékok, ékszerek, festmények sokasága sorakozik a virtuális bolt polcain.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »