Egy hotel, ahol zsiráfokkal reggelizhetsz

dec 9 • Földgömb • Impress Magazin

A Kenyában található Giraffe Manor hotel parkjába szabad bejárásuk van a zsiráfoknak, akik reggeli közben is meglephetik a vendégeket.

A gyönyörű ősparkban lévő Zsiráf Központ húsz kilométerre található Kenya fővárosától, Nairobitól, ahol számos különleges zsiráf él.

A veszélyeztetett Rothschild zsiráf

A kenyai Zsiráf Központot az afrikai veszélyeztetett vadon élő állatok alapítvány (AFEW) hozta létre, a veszélyeztetett Rothschild zsiráfok megmentésére és tenyésztésére. A zsiráfok gyakran meglátogatják a szállodát, és együtt falatoznak a vendégekkel.

11szerk

A Zsiráf Központ megőrizte a zsiráfok eredeti érintetlen élőhelyét, biztosítva számukra a megfelelő életkörülményeket. A központ területén egy másfél kilométeres tanösvényt is kialakítottak, mely keresztülvezet a szomszédos Ololua és Ngong hegyvidéki erdőkön.

222szerk

A különleges szálloda

A Giraffe Manorban teljesen kötetlenül, szabadon járnak-kelnek a zsiráfok, akik nem csak a kerítés mögül bámulnak vissza ránk, hanem bármikor bekukkanthatnak szobánk ablakán is. Akár az előtérben megterített reggeliző asztalnál is megjelenhetnek, de az is előfordulhat, hogy épp a hálószoba ablakán kukucskálnak be.

212szerk

A kastélyszálló az 1930-as években épült, ahol a hagyományos elegancia találkozik a modern kényelemmel. Az antik bútorokkal berendezett szálloda luxus körülményeket biztosít a vendégek számára. A több hektáros park területén nem csak zsiráfok, hanem elefántok, orrszarvúk, valamint több mint 180 madárfaj él.

33szerk

A Giraffe Manor területén működik egy elefánt árvaház is, ahol magára hagyott elefánt és orrszarvú bébiket mentenek meg, és gondoznak önkéntesek. A látogatóknak lehetőségük van a megnézni az elefánt bébik reggeli fürdetését és etetését is.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »