Kézműves vásár és dzsessz koncertek a Vörösmarty téren

márc 27 • Kult & Art • Impress Magazin

Több mint 70 alkotó és műhely kínálja portékáit a Vörösmarty téren pénteken megnyílt Budapesti Tavaszi Vásáron.

A rendezvényen kizárólag minőségi, zsűrizett magyar kézműves és dizájner termékek kaphatók, emellett több nagy lacikonyha, gyerekprogramok, népzenei és dzsesszkoncertek is várják a vendégeket április 26-ig.

A kínálatban megtalálhatók textil- és nemezféleségek, kosarak, szárazvirág-kompozíciók, kerámiák, és a legkülönfélébb ékszerek és bőrdíszművek. A pavilonok elrendezését is körültekintő tervezés előzte meg, hogy az egymás mellé kerülő termékek kapcsolódjanak egymáshoz.

Nyitott műhelyek minden hétvégén

A vásár minden hétvégéjén nyitott műhellyel, kézműves bemutatóval készülnek a szervezők, terítékre kerül a tojásfestés, a nemezelés, a mézeskalács készítés, az ötvösség, a hangszerkészítés, a gyöngyfűzés, a fazekasság, a papírmerítés, az üvegfújás, a bőrdíszmű készítés és a kosárfonás is. A gyerekeket csütörtöktől vasárnapig kézműves játszóházba várják.

A vásár ideje alatt rendeznek fazekas versenyt, a vállalkozó kedvűek pedig részt vehetnek a rakuzáson is, ahol kerámiából mintáznak nagyméretű virágokat. Ételbemutatók is lesznek: a „Tavaszi gasztronómiai íz kavalkád” a polgári és paraszti konyhát mutatja be az érdeklődőknek.

Olvasd el a cikket angolul is a Budapest Life rovatban: Crafts fair and jazz concerts in Vörösmarty square

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »