„Készen állok a feladatra” – Csemer Boglárka a Dal győztese

márc 1 • Kult & Art • Impress Magazin

Csemer Boglárka Boggie a Wars For Nothing című dallal képviseli Magyarországot a bécsi Eurovíziós Dalfesztiválon május 19. és 23. között.

A Dal című magyar válogatóverseny szombati döntőjében, a nyolc finalista mezőnyét a zsűri szűkítette négyre, közülük a tévénézőktől a legtöbb szavazatot Csemer Boglárka Boggie és a Wars For Nothing kapta.

…és a finalisták

Szintén bejutott a legjobb négybe Szabó Ádám és a Give Me Your Love (a zsűritől a legmagasabb, 28 pontot kapta), Mujahid Zoltántól a Beside You című dal, valamint a Spoon együttestől a Keep Marching On.

A győztes dal aktuális problémát feszeget    

„Nagyon boldog vagyok. A hathetes verseny során végig nagyon szépen, zökkenőmentesen lépkedtünk előre. Ez annak is köszönhető, hogy nagyon rendben érzem magam, egyben vagyok, készen álltam a feladatra” – mondta Csemer Boggie az MTI-nek. Kitért arra: úgy adta be a jelentkezést A Dalba, hogy eltökélt volt abban, ő szeretné Magyarországot képviselni az Eurovíziós Dalfesztiválon. „Azt is szeretném megnyerni” – tette hozzá.

A Wars For Nothing egy háborúellenes szám, „Amikor elkészült a dal, az ukrajnai helyzet is a fejemben volt. Sebestyén Áron globálisabban akart a háború ostobaságáról szólni a dalban, Bori Sára Heléne dalszövegírónak is tőlem valamelyest eltérő elképzelései voltak, végül ez lett belőle” – idézte fel a dal megszületésének történetét.

„Szerintem ez a téma nagyon fontos üzenet lehet az Eurovíziós Dalfesztivál színpadán is, és jó, hogy Magyarország egy ilyen dallal képviselteti magát, büszke vagyok erre” – hangsúlyozta az énekesnő.

A szakma által a fiatal hazai dzsessz/pop énekes generáció egyik legtehetségesebbjének tartott, 28 éves Boggie első, 2013-ban megjelent lemezével a 3. helyre került az amerikai Billboard magazin dzsesszalbum listáján. Tavaly év végén jelentkezett második korongjával (All Is One Is All). Parfüm című dalának klipjét több mint 30 millió ember látta eddig a világszerte.

Magyarország dala az első koppenhágai elődöntőben, május 19-én hangzik el.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »