Ez a ház tényleg lebeg?

márc 1 • Enteriőr • Impress Magazin

A furcsa lebegő ház Varsó közelében található, egy erdő közepén. Az épület valóban olyan látványt nyújt, mintha másfél méterrel a föld felett lebegne…

A lengyel főváros közelében Marcin Tomaszewski helyi építész egy látványos tüköralapzaton álló házat tervezett, mely olyan látványt kelt, mintha dacolva a gravitációval egyszerűen lebegne a fák között a tisztáson. Ez azonban csak optikai illúzió…

11

Láthatatlan alapzat

A ház természetesen nem lebeg, a titok a tükör alapzatban van, mely visszatükrözi a környező tájat, ezáltal teljesen láthatatlannak tűnik. A kétszintes ház második emelete ezért kelt lebegő hatást. A fák között megbújó modern formatervezésű családi ház a város zajától távol épült fel, mely a tüköralapzatnak köszönhetően szinte láthatatlanul olvad bele a környezetbe.

22

A ház két vízszintes blokkból áll, melynek alsó szintje teljes egészében fényvisszaverő burkolatot kapott. A tükröződő felületek úgy jelennek meg a tisztáson, mintha kiterjesztenék az erdő talaját, ezáltal az egész alsó szint átlátszónak tűnik.

33

A modern formatervezésű és kivitelezésű ház egy csendes nyugodt életteret biztosít a természetben, mintegy menedéket nyújtva a lakók számára a város zajától távol. A ház felső szintjéről pedig csodálatos kilátás nyílik az erdőre.

44

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »