Budapestre jön Joulupukki, a lappföldi Mikulás

nov 24 • LifeStyle • Impress Magazin

Egyenesen a sarkkörről érkezik Budapestre Joulupukki, az „igazi” Mikulás, hogy megajándékozza a magyar gyerekeket.     

Joulupukki magyarországi körútján több helyszínre ellátogat. November 30-án Ajkán, december 2-án Veszprémben és Körmenden, 3-án Kaposmérő-Baglaspusztán, 4-én Szegeden, 5-én pedig Maroslelén ajándékozza meg a gyerekeket. Szent Miklós napján, december 6-án a budapesti Vörösmarty téren, 7-én Óbudán, 8-án Budaörsön várja az érdeklődőket, valamint meglátogatja a Pető Intézet és a Kesztyűgyári Közösségi Ház gyermekeit.

A Mikulás-műhelyfalva

A sarkkörön található Joulupukki saját postahivatala, ahová a gyerekek elküldhetik karácsonyi kívánságaikat és leveleiket a világ minden tájáról.

11szerk

A Mikulásnak és a manóknak hatalmas munkába kerül elolvasni és szétválogatni az összes levelet, illetve gondoskodni arról, hogy minden levél és csomag célba érjen. A Mikulás-műhelyfalva egy vidám hangulatú hely, afféle igazi karácsonyfalva.

Azok a gyerekek, akik levelet írnak a lappföldi Mikulásnak, válaszképp egy névre szóló képeslapot kapnak Joulupukki aláírásával. A lappföldi Mikulás hivatalos címe: Santa Claus, Arctic Circle, 96930 Rovaniemi, Suomi Finland.

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »