Mikulásruhába öltöztetik a csecsemőket egy texasi kórházban – szívet melengető meglepetés

dec 5 • LifeStyle • Impress Magazin

A texasi Methodist Gyerekkórházban már több mint 50 éve azzal lepik meg a szülőket december 6-án, hogy mikulásruhába öltöztetik az újszülött csecsemőket.

December 6-án minden gyerek ajándékot kap a Mikulástól, a texasi gyerekkórházban azonban a szülőket is megörvendeztetik egy nagyon kedves meglepetéssel. Minden újszülöttet mikulásruhába öltöztetnek.

Minden szülő szívét megmelengeti a kedves meglepetés

Minden szülő szívét megmelengeti, amikor a kisbabájukat megpillantják a kórház önkéntesei által, kézzel varrt piros zoknikban, és a piciny kötött sapkában. Hiszen számukra a legszebb ajándékot a gyermekük születése jelenti.

Sok szülő számára ez a mikulás öltözet egy igazi relikvia marad, melyet évekig megőriznek, és minden évben december 6-án ajándékokkal töltik meg.

Mikulásruhába öltöztetik a csecsemőket egy texasi korházban

Apróságok mikuláscsomagban

A pici mikuláscsomagként piros zokniba bújtatott csecsemők nagyon szívmelengető látványt nyújtanak, ahogy egymás mellet sorakoznak a szülőosztályon.

Ez a hagyomány már 50 éve minden évben ugyanígy zajlik, melyhez a piros zoknikat és sapkákat a kórház Bluebirds nevű önkéntes csoportja készíti saját kézzel.

Mikulásruhába öltöztetik a csecsemőket egy texasi korházban
Mikulásruhába öltöztetik a csecsemőket egy texasi korházban

Hazánkban is megjelent ez a hagyomány

Az önkéntesek a mikulásruhák elkészítése mellett számos jócselekedettel örvendeztik meg a személyzetet és a betegeket az egész évben.

A hagyományt pedig azóta más kórházak is átvették, és hazánkban is akad rá példa. A karcagi kórházban és a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház szülészetén is mikulásruhába öltöztetik a csecsemőket december 6-án.

Fazakas Virág

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »