Jön az Almavirág Fesztivál – ahol minden az almáról szól…

máj 6 • Kult & Art • Impress Magazin

Míg a japánok a cseresznyevirágzást ünneplik, hazánkban az almavirág tiszteletére rendeznek fesztivált május 16-án a rácalmási Jankovich-kúria kertjében.

Az Almavirág Fesztivál nem is olyan új keletű hagyomány, hiszen idén már hetedik alkalommal rendezik meg rácalmási Jankovich-kúria kertjében.

Almás versenyek, almaborok és almás gasztronómia

A szervezők egész napos, széles körű programok sorozatával várják a családok minden tagját. A legkisebbeket ügyességi – és kézműves játékok, vidámpark, pónilovaglás, valamint sólyombemutató szórakoztatja majd.

A felnőtteket rengeteg érdekes előadás, bemutató, filmvetítés, egészségügyi szűrések és egyéb programok várják. Többek között a Nordic Walking találkozó, Rozsnyai Sándor festőművész kiállítása, a Pannónia Expedíció beszámolója, Mónus József világrekorder távlövő íjász bemutatója lesz megtekinthető. A táncolni vágyóknak a Balkan Fanatik, Majka és Curtis, a Nagyecsedi Fekete Szemek, a Zorall és a Swamp 60 Rock Band koncertjei biztosítják a jó hangulatot.

Természetesen a középpontban ezúttal is az alma áll majd, mindent megtudhatnak az érdeklődők az ország legkedveltebb gyümölcséről. Almás versenyek, almás gasztronómia, almaborok, almasörök és almapálinkák kóstolására is lehetőség nyílik.

További információ a rendezvény hivatalos Facebook oldalán: www.facebook.com/AlmaviragFesztival

 

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »