Magyar kézműves fagylalt napja – Ismét féláron fagyizhat az ország

máj 7 • LifeStyle • Impress Magazin

Országszerte már több mint 450 fagylaltozó csatlakozott a kézműves fagylalt napjához, melynek keretében május 8-án féláron kínálják a fagylaltot.

A május 8-i dátum szimbolikus, hiszen a hónapot jelölő római szám, a V fagylalttölcsért, a 8-as szám pedig 2 gombócot jelképez.

„Ahogy például a torkos csütörtök rendezvénye, úgy mi is igyekszünk visszaterelni az embereket a hazai vendéglátáshoz. Szükség van arra, hogy visszatérjenek a botra fagyott jégkrémtől a kézműves és jó minőségű fagylaltokhoz” – fejtette ki Róth Péter. A szervező szerint ma Magyarországon megközelítőleg 1500 cukrászda és fagylaltozó működik. Alacsony költségvetéséhez és a kis szervezőcsapathoz képest komoly tömegeket képes megmozgatni a rendezvény, melyhez idén 453 fagylaltozó csatlakozott, lefedve szinte az egész ország területét.

„Az éltetett bennünket, hogy igazi jókedvformáló programot hozzunk létre, és azoknak is elérhetőbbé tegyük a fagylaltozás nyújtotta néhány perc boldogságot, akik számára akár egy gombóc megvásárlása is megterhelő lehet” – fogalmazott Róth Péter.

Az akcióban résztvevő fagylaltozók egy része amellett, hogy féláron kínálja termékeit, azt is vállalta, hogy ajándék fagylalttal kedveskedik egy-egy választott gyermekintézményben, kórházban, egyéb intézményben, melynek nevét az üzletben is feltüntetik. A programban résztvevő fagylaltozók listája megtalálható a pénteki esemény Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/events/1586427171570202/).

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »