Jégkrémek és fagylaltok házilag

máj 6 • Fűszer • Impress Magazin

Izgalmas és változatos házi fagylaltok készíthetők gyümölcsökből, joghurtból, pudingból, csokoládéból vagy akár sűrített tejből.

A házi jégkrém készítéséhez szerezz be pálcikákat és jégkrém formákat, melyekbe beletöltheted a saját ízlésednek megfelelő alapanyagokat. A jégkrémeket 4 órán keresztül kell fagyasztani a mélyhűtőben.

Tejszínes eper jégkrém

– 20 dkg friss eper
– 5 dkg sűrített tej

Helyezd az összes hozzávalót egy turmixgépbe,keverd simára, majd töltsd bele a jégkrém formákba, és tegyél egy-egy pálcikát mindegyiknek a közepébe. Fagyaszd 4 órán át a mélyhűtőben.

01

Csokoládé jégkrém fehér csoki darabkákkal

– 1 zacskó csokoládé puding (főzés nélküli is jó)
– 1/2 tábla fehér csoki

Készítsd el a csokoládé pudingot, majd töltsd a formákba és szórj a tetejére apróra vágott fehér csoki darabkákat. Mehet is a mélyhűtőbe.

02

Áfonyás joghurt jégkrém

– ½ csésze friss áfonya (pépesítve)
– 1 csésze natúr joghurt

Tölts egy kevés joghurtot a formákba, majd fagyaszd 2-3- percig, és adj hozzá egy réteg pépesített epret. Tedd be újra 2 percig a mélyhűtőbe, majd jöhet egy réteg joghurt, ezt követően egy réteg áfonya, végül megint a joghurt. A gyümölcsöket akár előzőleg össze is keverheted a joghurttal, mielőtt a formákba töltöd.

03

Kekszes vanília jégkrém

– 1 csésze vanília joghurt (vagy főzés nélküli puding)
– 4 szelet csokis keksz vagy csoki chips

Töltsd a formákba a vanília joghurtot, majd szórd a tetejére a csokis kekszet. Fagyaszd legalább 4 órán keresztül a mélyhűtőben.

04

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »