Japán filmhét a Toldi moziban – ingyenes vetítések

máj 13 • Kult & Art • Impress Magazin

Japán road movie-t, második világháborús drámát, animációs filmet és futurisztikus thrillert vetítenek május 13. és 18. között a Japán filmhéten.

A Japán Alapítvány által szervezett, kiemelt eseményeként megtartandó filmhét minden napjára jut egy-egy sikerfilm.

A H nevű fiú történelmi dráma egy fiatal fiú szemszögéből fest pontos képet a japán társadalom változásáról a második világháborút megelőző és követő időszakban. Szintén regényadaptáció a Vendégszeretet-ügyosztály című film, amelyben egy újonnan felállított önkormányzati hivatal dolgozói próbálják felvirágoztatni a helyi turizmust. A Kedvesem című, nyugodt tempójú japán road movie-ban egy megözvegyült börtönőr teljesíti utazásával felesége utolsó kívánságát.

A Platina adat című alkotás a közeli jövőben, 2017-ben játszódik, amikor a tudománynak és a teljes népességet lefedő adatbanknak köszönhetően a bűntények 100 százalékban felderíthetőek lettek, ám a rendőrség által felkért DNS-szakértő üldözötté válik, miután terhelő bizonyítékot talál maga ellen.

A filmeket japán nyelven, angol felirattal, magyar hangalámondással vetítik. A filmeket ingyenesen lehet megtekinteni, de minden vetítés előtt regisztrációs jegyet kell kiváltani.

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »