Ízletes spenótkrém leves
A tejszínes spenótkrém leves kecskesajttal és apróra vágott újhagymával érdekes gasztronómiai újítás.
Hozzávalók (4 személyre):
– 15 g vaj
– 1 csomag újhagyma, apróra vágva
– 250g friss (vagy fagyasztott) spenót
– 600ml zöldségleves alaplé (zöldségkockából)
– 200g krémsajt
– 2 ek kukoricaliszt
– 450ml tej
– 75g morzsolt kecskesajt
– só és bors
– 4 ek tejszín vagy natúr joghurt
– apróra vágott tavaszi hagyma, és petrezselyem a díszítéshez
Elkészítése:
Olvaszd meg a vajat egy lábosba, és párold a hagymát 2-3 percig, amíg megpuhul.
Add hozzá a spenótot és a zöldség alaplét, majd forrald fel. Tegyél rá fedőt és lassú tűzön főzd még 5 percig.
Öntsd a levest egy turmixgépbe, add hozzá a krémsajtot és turmixold simára, majd öntsd vissza a lábosba.
Keverd össze a kukoricalisztet 3-4 evőkanál tejjel, majd adagold a leveshez a maradék tejjel együtt. Forrald fel, és főzd addig, amíg besűrűsödik. Lassú tűzön vagy alacsonyabb hőfokon főzd még 2 percig és add hozzá a fűszereket (só és bors).
A tálaláskor díszítsd a tetejét joghurttal, friss tavaszi hagymával és petrezselyemmel.
Kapcsolódó cikkek
« David Attenborough új filmsorozatot készít a Nagy-korallzátonyról Bevezethetik a darts sportágat a tornaórákon »