Ízletes spenótkrém leves

szept 13 • Fűszer • Impress Magazin

A tejszínes spenótkrém leves kecskesajttal és apróra vágott újhagymával érdekes gasztronómiai újítás.

Hozzávalók (4 személyre):

– 15 g vaj
– 1 csomag újhagyma, apróra vágva
– 250g friss (vagy fagyasztott) spenót
– 600ml zöldségleves alaplé (zöldségkockából)
– 200g krémsajt
– 2 ek kukoricaliszt
– 450ml tej
– 75g morzsolt kecskesajt
– só és bors
– 4 ek tejszín vagy natúr joghurt
– apróra vágott tavaszi hagyma, és petrezselyem a díszítéshez

Elkészítése:

Olvaszd meg a vajat egy lábosba, és párold a hagymát 2-3 percig, amíg megpuhul.

Add hozzá a spenótot és a zöldség alaplét, majd forrald fel. Tegyél rá fedőt és lassú tűzön főzd még 5 percig.

Öntsd a levest egy turmixgépbe, add hozzá a krémsajtot és turmixold simára, majd öntsd vissza a lábosba.

Keverd össze a kukoricalisztet 3-4 evőkanál tejjel, majd adagold a leveshez a maradék tejjel együtt. Forrald fel, és főzd addig, amíg besűrűsödik. Lassú tűzön vagy alacsonyabb hőfokon főzd még 2 percig és add hozzá a fűszereket (só és bors).

A tálaláskor díszítsd a tetejét joghurttal, friss tavaszi hagymával és petrezselyemmel.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »