Húsz helyszínen zajlik idén a Makovecz Héttorony Fesztivál

okt 27 • Kult & Art • Impress Magazin

A Makovecz Imre munkássága előtt tisztelgő Héttorony Fesztivál, amely november 4. és 22. között húsz helyszínen zajlik majd.

A Kiss Ferenc népzenész által megálmodott fesztiválon a koncerteken kívül Makovecz Imre szellemiségét idéző, életművét és annak hatásait bemutató kiállítások, szakmai beszélgetések és gyerekprogramok várják a közönséget.

Makovecz Imre építészetének üzenete

A fesztivál megnyitóját Visegrádon az Erdei Művelődés Házában rendezik, ahol a Visegrádi táborok régen és ma című kiállítást is megtekinthetik az érdeklődők. Ezen felül további építészeti témájú tárlatok nyílnak Makón, Csíkszeredán, Kolozsváron, Nagyváradon, Tiszapéterfalván, Kakasdon, Százhalombattán, Lendván és Révkomáromban is, többhöz kapcsolódva pedig szakmai kerekasztal-beszélgetéseket és filmvetítéseket is tartanak.

Csíkszereda Makovecz templom

Csíkszereda Makovecz templom

A programokat kísérő zenei programokon olyan művészek és együttesek lépnek fel, mint Szvorák Katalin, Palya Bea, Lajkó Félix és Mohammad Reza Mortazavi, Berecz András és Berecz István, az Etnofon, a Söndörgő, a Góbé, a Csík Zenekar, Ferenczi György és a Rackajam. A gálaestet idén is Makovecz Imre születésnapján, november 20-án tartják Budapesten, az újbudai Szent Imre-templomban.

Makovecz Imre Magyar Pavilonja a Sevillai Expón 1992-ben épült fel. Tíz évvel később ennek az épületnek az üzenete inspirálta a szervezőket arra, hogy megrendezzék az első Héttorony Fesztivált, hogy a zene és építészet kapcsolatára ráirányítsák a figyelmet.

Részletes program: www.hettoronyfesztival.hu

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »