A tökmag gyógyhatásai

okt 24 • LifeStyle • Impress Magazin

A tökmag az ősz igazi kincse, serkenti az agyműködést, természetes antibiotikumként erősíti az immunrendszert, és antidepresszánsként is kiváló.

A tökmag gyógyító hatása régről ismert. Kitűnő béltisztító, vízhajtó, és támogatja a máj méregtelenítő munkáját. Magas a B- és C-vitamin, az antioxidáns és karotin tartalma.

A depresszió ellenszere

A sütőtökben lévő B6-vitamin erős antidepresszáns hatással rendelkezik, javítja a hangulatot, és serkenti az agyműködést.

A sütőtök magjai pedig a tökmagok nagy mennyiségben tartalmaznak egy L-triptofán nevű anyagot, melyet kutatások szerint, a depressziós tünetek ellen hatásosnak bizonyult.

11szerk

Természetes antibiotikum

A tökmagban található összetevők antibiotikus hatással bírnak, ezért fogyasztása hatékony lehet a fertőzéseket okozó mikrobák ellen. A tökmagban lévő hatóanyagok hatásosak lehetnek a Candida albicans-szal szemben is, mely rengeteg megbetegedéséért felelős.

Szépségmag

A tökmag magas antioxidáns tartalmának köszönhetően védik a sejteket a szabadgyökök támadásaitól, ezért tartják sokan szépség magnak, hiszen többek között a bőr öregedését is gátolja. A sütőtökpép a bőrre közvetlenül felvéve bőrfiatalító, szépségpakolásként is alkalmazható.

4 természetes antidepresszáns – a depresszió természetes kezelése

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »