Szőnyeg helyett 3D-s ékszerpadló?

okt 23 • Enteriőr • Impress Magazin

Suzan Drummen kaleidoszkóp jellegű padlókat készít színes üvegek, gyöngyök, tükrök, és csillogó kristályok felhasználásával.

A holland művész Suzan Drummen 3D hatású csillogó padlókat kreál, melyek egyfajta művészi alkotásként vagy érdekes vizuális jelenségként kerülnek kiállításra különböző létesítményekben és kiállítótermekben.

Holografikus szőnyeg – 3D hatás

Suzan az egyedi kompozíciókat apró tükrökből, gyöngyökből, kristályokból, krómozott üvegekből, és drágakövekből készíti el. A fraktálszerű minták együttesen egyfajta 3D-s szőnyeg hatását keltik, amely megváltoztatja a teret, ahogy minden irányba visszaverik a fényt.

22

A kristályszőnyegek elkészítése elképesztő türelmet és precizitást igényel. Több ezer apró kellékből áll össze a végeredmény, melyeket egytől egyig saját kezűleg helyez el a padló felületén.

33

Nem nappaliba készülnek

A 3d-s kristályszőnyegek természetesen nem hétköznapi használatra készülnek, kizárólag kiállítótermekben lehet megcsodálni őket. A művésznő minden egyes kiállításon újra és újra saját kezűleg állíja össze az alkotásokat. Hasonlóan a homokképekhez, a kristálypadlókat is aprólékos munkával készülnek minden alkalomra.

44

A törékeny képeket csak óvatosan lehet megfigyelni, hiszen egy óvatlan mozdulat, egy leesett tárgy, akár egy kisebb szellő pillanatok alatt tönkreteheti az aprólékos munkával összeállított kompozíciókat.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »