Hawaii leghosszabb vízesése – csak helikopterrel közelíthető meg

okt 23 • Földgömb • Impress Magazin

Hawaii leghosszabb zuhataga a Maui szigeten található 500 méteres Honokohau-vízesés, mely a hatalmas zöldellő hegyvonulatok között zúdul alá a mélységbe.

Maui a Hawaai-szigetcsoport második legnagyobb szigete, melyet hat vulkán hozott létre körülbelül 70 millió évvel ezelőtt. Maui Hawaii szigetétől északra, Honolulutól pedig délkeletre található.

Az 500 méteres zuhatag

Maui első lakosai polinéz hajósok voltak, akik leszármazottai ma is a szigeten élnek. Az első európai James Cook kapitány volt, aki 1778-ban érkezett a szigetre. Pár évvel később megérkeztek az első misszionáriusok, Új-Angliából, akik teljesen átalakították a mauiak kultúráját és életmódját, de cserébe megtanították őket írni és olvasni.

hawaii

A szigeten számos gyönyörű vízesés található, melyek közül a leghosszabb a közel 500 méteres Honokohau-vízesés. A Nyugat Maui hegység zöldellő hegyoldalain vékony erekben csordogáló vízesés különleges látványt nyújt. A magas hegyvonulatok között zubogó vízesést nem könnyű megközelíteni, kizárólag helikopterrel érhető el.

01234

A Honokohau-vízesés az USA második leghosszabb vízesése a Yosemite-vízesés után.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »