Új energiatermelő rendszer az eMotions

okt 27 • LifeStyle, ÖKO-világ • Impress Magazin

A különböző technológiákkal működő, eMotions hurokrendszer napelemmel, mikro szélturbinák és mozgás által termeli az áramot.

Az eMotions (energiamozgások) elnevezésű hurokrendszer két olasz tervező, Antonio Maccàés Flavio Masi alkotása, mely a 2014-es Land Art Generator Initiative pályázaton harmadik helyezést ért el.

A tervek készen állnak arra, hogy az energiatermelő hurkokat megépítsék és üzembe helyezzék.

Végtelen mennyiségben termeli a tiszta energiát

Az eMotions gyűrűkön különféle nap panelek, mikro méretű függőleges és vízszintes tengelyű szélturbinák, többrétegű kerámialap generátorok és piezoelektromos szélenergia rendszerek találhatók.

11

Az eMotions éves kapacitása 2000 MWh, ami közel 700 otthon számára tudná biztosítani az elektromos áramot. A hurokrendszer egy olyan generátor, mely végtelen mennyiségben tudja termelni a tiszta energiát. Az eMotion egyúttal egy művészi értelmezése is a megújuló technológiáknak.

10 különböző technológia – vízben és szárazföldön

Az eMotions generátor 10 különböző erőmű együttes elnevezése. Az energiatermelő hurkok külön-külön is megépíthetők, de együttesen is alkalmazhatók. A hurkok formatervezését és mintázatát a természet ihlette, és mindegyik más és más technológiát alkalmaz.

3

A Szárazföldi Hurok például, mely piezoelektromos padlója többrétegű kerámialapokból készült, mozgás által termeli az energiát. A kihelyezett hajtóművek elnyelik az emberi mozgás által generált energiát, majd átalakítják villamos energiává. (2014 újdonságai közé tartozik a szív alakú és a homokóra formájú naperőmű is.)

A Kikötő Hurok generátor tetején pedig a kis körök szimbolizálják a hullámokat, és integrálják a változó méretű, vízszintes tengelyű szélturbinákat. A Tengeri Hurok szinuszos mintázata az egymásba fodrozódó hullámokat jelképezik, és integrálják a függőleges tengelyű szélturbinákat. A Homokdűne elnevezésű Hurok homlokzatán vékony rétegben áttetsző nap panelek találhatók, illetve szintén vízszintes tengelyű szélturbinák termelik az elektromos áramot.

Az eMoions erőmű a megújuló technológiák változatos együttese, melyek könnyen megépíthetők, hordozhatók és igény szerint átalakíthatók.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »