Pénteken nyílik a Belvárosi Gasztrosétány Budapesten

okt 28 • Kult & Art • Impress Magazin

A magyar termelők, gasztronómiai termékek, különleges és hagyományos magyar ételek négy hónapon át a Belvárosi Gasztrosétányon.

Ez az első olyan rendezvény, amely ennyi időn át, ilyen sok magyar termelőnek és magyar terméknek biztosít bemutatkozási lehetőséget az Erzsébet téri Gasztrosétányon. A négy, különböző témák és ételek köré szerveződő hónap alatt összesen több mint kétszáz kiállító fordul meg, havonta egyszerre 50-60 kiállító termékeit kóstolhatják meg a látogatók.

„Street food” lesz az Erzsébet tér

Novemberben a Belvárosi Liba és Újbor Fesztivál, decemberben a Belvárosi Karácsony, januárban a Belvárosi Disznótor, februárban a Belvárosi Sajtfesztivál várja az érdeklődőket a programsorozat keretében. A hagyományos és különlegesebb magyar ételek mellé a magyar borvidékek borait, magyar pálinkákat, söröket, sőt, halloween alkalmából sütőtöksört is kóstolhatnak a vendégek.

A „street food utcává” váló Erzsébet téren színpadi műsorok és fűtött teraszok is várják a vendégeket. Hétvégenként pedig a Fröccsterasz első emeletén termelői piacot alakítanak ki, ahol további mintegy negyven termelő portékája közül válogathatnak az érdeklődők.

Péntektől kezdődően a hét minden napján látogatható lesz a Budapest Anno terasz régiségvására is, ahol antik, retró és kortárs, elsősorban Budapesthez köthető kincsekre bukkanhatnak az érdeklődők.

Olvasd el a cikket angolul is a Budapest Life rovatban: Downtown gastro walkway opens in Budapest on Friday

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »