Házi pizza recept – izgalmas feltétekkel

febr 3 • Fűszer • Impress Magazin

A házilag készített ropogós pizza a család kedvence, egyszerűen nem lehet megunni! A feltéteket pedig tetszés szerint variálhatod! Íme, néhány ötlet!

Hozzávalók:

– 50 dkg liszt
– 5 dkg élesztő
– 1 dl langyos tej
– 1,5 dl víz
– 2-3 evőkanál olaj
– csipetnyi só, bors

Elkészítése:

Az 1 dl langyos tejbe szórj egy késhegynyi cukrot, majd darabold bele az élesztőt és hagyd állni, amíg felfut.

A liszthez add hozzá az élesztőt, a 3 evőkanálnyi olajat és a fűszereket, a csipetnyi sót, borsot. A vizet lassan adagolva gyúrd össze a tésztát, és formálj belőle cipót. Fedd le egy konyharuhával és hagyd kelni 1 óráig. Ha megkelt, nyújtsd ki, szórd rá a kiválasztott feltétet, és 180 fokos előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd ropogósra.

Feltétek:

Vegetáriánus pizza      Tejfölös-rokfortos pizza

szerkleadveggie-150x130       szerklead110-150x130

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »