Grillezett őszibarackos-fetás saláta dióval
A zöldségeket ritkán vegyítjük gyümölcsökkel, pedig ezek a kombinációk is érdekes ízharmóniákat eredményeznek. Érdemes kísérletezgetni!
Hozzávalók:
– 4 érett (vagy konzerv) őszibarack gerezdekre vágva
– 1 citrom leve
– 200 g vegyes salátalevél
– 300 g olajban pácolt fetasajt
– 2 ek apróra vágott dió
Öntethez:
– 2 ek olívaolaj
– 1 ek balzsamecet
– 1 ek méz
– egy csipetnyi só
Elkészítése:
Forrósíts fel egy enyhén kiolajozott serpenyőt. Facsard a citrom levét a barackokra, és tedd őket rácsra a serpenyő fölé. Süsd 2-3 percig, amíg szépen megpirulnak.
Nagy salátástálban keverd össze a salátaleveleket és a feta sajt kockákat, és öntsd rá a dressinget. Adagold tányérokra és tedd a tetejükre a grillezett barackokat, végül szórd meg az apróra vágott dióval.
Kapcsolódó cikkek
« A CO2-óriáskerék megtisztítja a levegőt Gyertyafény Express a 9. vágányon – indul az ízutazás! »