Grillezett őszibarackos-fetás saláta dióval

febr 10 • Fűszer • Impress Magazin

A zöldségeket ritkán vegyítjük gyümölcsökkel, pedig ezek a kombinációk is érdekes ízharmóniákat eredményeznek. Érdemes kísérletezgetni!

Hozzávalók:

– 4 érett (vagy konzerv) őszibarack gerezdekre vágva
– 1 citrom leve
– 200 g vegyes salátalevél
– 300 g olajban pácolt fetasajt
– 2 ek apróra vágott dió

Öntethez:

– 2 ek olívaolaj
– 1 ek balzsamecet
– 1 ek méz
– egy csipetnyi só

Elkészítése:

Forrósíts fel egy enyhén kiolajozott serpenyőt. Facsard a citrom levét a barackokra, és tedd őket rácsra a serpenyő fölé. Süsd 2-3 percig, amíg szépen megpirulnak.

Nagy salátástálban keverd össze a salátaleveleket és a feta sajt kockákat, és öntsd rá a dressinget. Adagold tányérokra és tedd a tetejükre a grillezett barackokat, végül szórd meg az apróra vágott dióval.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »