Forralt bor, utcazene és fényfestés a budapesti karácsonyi vásárokon

nov 29 • Kult & Art • Impress Magazin

Péntektől az év utolsó napjáig tart a karácsonyi vásár a Városháza parkban, a Vörösmarty téren és a Szent István-bazilika előtt.

Karácsonyi forgatag és utcazene a Vörösmarty téren

A Vörösmarty téren százhuszonegy kézműves jelenik meg a legkülönbözőbb portékákkal az ékszerektől a kerámia tárgyakon át a szűcs- és bőrmunkákig, de a gasztronómiai termékek és az ünnephez illő forró italok széles választékából is válogathat a közönség. A tér sarkában álló színpadon dzsessz, utcazene és világzene szól majd minden hétköznap délutántól, hétvégén pedig már délelőttől egészen késő estig. A téren elhelyezett óriási adventi koszorúnál vasárnaponként ünnepi gyertyagyújtást tartanak.

Gyerekprogramok a Városháza parkban    

A Városháza parkban idén elsősorban a gyerekeknek kedveznek: szombat délutánonként diafilmvetítés, karácsonyi mesejátékok és interaktív gyerekkönyv-bemutatók váltják egymást, a Kolping Katolikus Iskola diákjai Wass Albert karácsonyi meséit adják elő és ők tartják a kézműves foglalkozásokat is. Az estéket bábszínházi előadások vagy gyerekkoncertek zárják.

Korcsolyapálya és esti fényfestés a Bazilikánál

A Szent István téren negyedik éve rendezik meg az Adventi Ünnep a Bazilikánál elnevezésű programot: a vásárban keramikusok, bőr- és textilművesek, ötvösök, ruha- és kiegészítő-tervezők, grafikusok és fotóművészek, de még egy bútorkészítő is árulja portékáit, a Zrínyi utcában pedig a hagyományos magyar ízek mellett eredeti belga gofrit, és frissen készített tésztaételeket is kínálnak. A 14 év alattiak ingyenesen használhatják a 200 négyzetméteres korcsolyapályát, ahol hétvégenként oktatást is szerveznek.

Advent első vasárnapján lesz látható először az monumentális fényfestés, amely a Bazilika homlokzatát december végéig sötétedés után fél óránként karácsonyi témájú rövidfilmekkel kelti életre.

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »