Ez a ház olyan, mint egy becsapódott meteorit

nov 26 • Enteriőr, ÖKO-világ • Impress Magazin

Ez a Magas-Tátrába tervezett önfenntartó passzívház a visszavonuló gleccser formavilágát idézi a magas hegycsúcsok között.

Az égből pottyant meteorit ház tervei egy nemzetközi pályázatra készültek, melynek célja a Magas-Tátrában egy olyan modern formatervezésű, de a tájba illő és környezetbarát kunyhó létrehozása, mely képes megtermelni a saját energiaszükségletét.

11

Nap-panelek borítják

A pályázatra az atelier 8000 építészei egy élére állított kockaházat álmodtak meg a jeges hegycsúcsok közé, mely hangulatában és stílusában a metsző hideget és a visszavonuló gleccsert idézik.

012

Belül otthonos…

A zord kockaházat kívülről négyzet alakú napelemek, alumínium és fényvisszaverő üvegablakok borítják. Belső tere azonban sokkal barátságosabb, fapadlózat és fa bútorok teszik melegebbé és otthonosabbá a belső teret.

23

Az úgy nevezett „Kezmarské kunyhó” célja egy fenntartható szállás biztosítása a magas hegycsúcsok szerelmeseinek az év bármely időszakában. A tervezők célja egy megdöbbentő látvány létrehozása volt, mely egyúttal harmonikusan illeszkedik a tájba, és környezetbarát technológiákkal működik.

44

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »