Magyar ízek karácsonyi vására az Erzsébet téren

nov 29 • Kult & Art • Impress Magazin

Ízesített krémsajtok, pálinka és fahéjjal kevert akácméz, valamint csokoládékülönlegességek  a magyar ízek karácsonyi vásárán Budapesten.

Az Erzsébet téren december 12. és 23. között rendezik meg a Magyar ízek karácsonyi vásárát immár nyolcadik alkalommal, a belépés ezúttal is ingyenes.

Kézműves sajtok és mézek széles választéka

Több mint hatvan hazai és határon túli magyar termelő lesz jelen a helyszínen, a termékeket bárki megkóstolhatja és meg is vásárolhatja. A kínálat egyik különlegességének a sajtok számítanak, a választékban füstölt parenyica, mozzarella, lilahagymás, paprikás és petrezselymes-fokhagymás krémsajt, valamint töltött parenyicatekercs egyaránt megtalálható.

Különleges mézeket is kínálnak a termelők: az akácmézet pálinkával, borral és likőrrel ízesítik, de elérhető lesz a narancs, a citrom és a fahéj zamatával, valamint friss bodzával és levendulával kevert akácméz, valamint csokoládés krémméz is.

Kürtöskalács-tekerés és gesztenyesütés

A minőségi magyar borokból többek közt forralt bort is készítenek a helyszínen, de kapható lesz forró barna meggyes sör is. Az édességkínálat szintén változatos: tök-, mák- és dióolajjal, maglisztekkel, többféle ízesítésű bejglivel, kézműves szaloncukrokkal és csokoládékülönlegességekkel érkeznek a termelők a karácsonyi vásárra. A gyerekeket minden hétvégén játékos programok várják: lesz ütőfás mézeskalács-készítés, kürtőskalács-tekerés, gesztenyesütés.

Olvasd el a cikket angolul is a Budapest Life rovatban: “Flavours of Hungary” Christmas gastro fair at Erzsébet square

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »