Eurovíziós Dalfesztivál – Osztrák győzelem, Kállay-Saunders András ötödik

máj 11 • Kult & Art • Impress Magazin

Az 59. Eurovíziós Dalfesztivál osztrák győzelemmel zárult, Kállay-Saunders Andrásé pedig az eddigi második legjobb magyar eurovíziós helyezés.

Az idén a Join Us (Csatlakozz hozzánk) szlogennel zajlott Eurovíziós Dalfesztivál 26-os döntőjében a végeredmény úgy alakult ki, hogy összeadták az egyes országok által adott kombinált (a nemzeti zsűrik még a pénteki főpróbán megszületett értékelése, illetve a tévénézők telefonos szavazatai alapján összeállt) pontszámokat.

A dalválasztásban zenész édesapja is segített

Kállay-Saunders András az MTI-nek az öltözőben a szereplésről elmondta: „Soha nem fogom ezt elfelejteni, amikor öreg leszek, akkor is emlékezni fogok rá. Sajnálom, hogy vége, de fantasztikus volt. A jövőben is szeretném Magyarországot képviselni a világban, nagy álmaim vannak, célom, hogy minél többen megismerjék a hangomat”. A 29 éves, New York-i születésű magyar énekes hangsúlyozta: reméli, otthon most büszkék rá és nagyon boldog, köszöni mindenkinek, hogy lehetőséget kapott a szereplésre.

Fernando Saunders amerikai zenész, aki a helyszínen követte végig fia szereplését, azt nyilatkozta, boldog, hogy fia ilyen dallal versenyez, amelynek r&b-s zenei világa és komoly szövege van, és igazából nem lepte meg a dolog, hiszen ismeri Andrást. „Velem is megvitatta, melyiket válassza a fesztiválra, mert más ötletei is voltak. Szerintem nagyon jó döntést hozott. Mindig nehéz kiszámítani, melyik lehet a jó kislemezdal, melyik jó egy versenyre, a legjobb, ha az ember az érzéseire hagyatkozik”. Szerinte fia énekesként mostanában nyílt meg igazán, egyre erősebb, karakteresebb a hangja, és csak tőle függ, meddig jut el, a tehetsége megvan hozzá.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »