HIRDETÉS

Elektromos áramot termelő fitnessgépeket helyeztek ki egy kispesti játszótéren

máj 10 • LifeStyle • Impress Magazin

Magyarországon elsőként a kispesti Petőfi utcai játszótéren helyeztek ki áramot termelő fitneszgépeket, melyek használatával akár a mobiltelefon is feltölthető.

A megújuló energiaforrással működő kültéri spiningkerékpár, a kézikerékpár, a fekvőkerékpár és ellipszisgép a szabadban végzett sportolás öröme mellett lehetővé teszi, hogy a mozgás során termelt energia újratölthesse a lemerült mobiltelefont, a laptopot és egyéb elektronikus berendezést.

Áramtermelő tekerés

Az Európában is egyedülálló, környezetbarát, ember által termelt megújuló energiaforrással működő kültéri fitneszberendezések sötétedés után is használhatók, mivel a világítását a gépeken végzett gyakorlatok során megtermelt áram biztosítja.

111

A rendszer képes arra is, hogy folyamatosan nyomon kövesse, mennyi áramot termelnek a gépek egy-egy gyakorlat során. Egy átlagember, egy átlagos gyakorlat során 50-100 Watt energiát termelt. Ez használattól függően akár 1 KW/óra teljesítményt is jelenthet naponta az összes gép esetében, így a rendszer energiaszükségleteit jelentősen meghaladó megtermelt áram szabadon felhasználható a csatlakoztatható elektronikus berendezések feltöltésére.

Ezt a cikket elolvashatod ANGOLUL is: itt

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »