Áramtermelő kondigépeket helyeztek ki egy kispesti játszótéren

máj 10 • LifeStyle • Impress Magazin

Magyarországon elsőként a kispesti Petőfi utcai játszótéren helyeztek ki áramtermelő kondigépeket. A sportolással megtermelt árammal elektromos eszközöket is tölthetünk.

A megújuló energiaforrással működő kültéri spining kerékpár, a kézikerékpár, a fekvőkerékpár valamint az ellipszisgép a szabadban végzett sportolás öröme mellett lehetővé teszi, hogy a mozgás során elektromos áramot termeljünk.

A sportolással termelt áram szabadon felhasználható. Már edzés közben is tölthetünk vele mobiltelefont, notebookot, vagy bármilyen kisebb elektronikai eszközt.

Európában is egyedülálló

Az Európában is egyedülálló, környezetbarát, ember által termelt megújuló energiaforrással működő kültéri fitneszberendezések sötétedés után is használhatók, mivel a világítását a gépeken végzett gyakorlatok során megtermelt áram biztosítja.

111
(Áramtermelő kondigépek a kispesti Petőfi utcai játszótéren)

A rendszer képes arra is, hogy folyamatosan nyomon kövesse, mennyi áramot termelnek a gépek egy-egy gyakorlat során.

Egy átlagember, egy átlagos gyakorlat során 50-100 Watt energiát termelt. Ez használattól függően akár 1 KW/óra teljesítményt is jelenthet naponta az összes gép esetében, így a rendszer energiaszükségleteit jelentősen meghaladó megtermelt áram szabadon felhasználható a csatlakoztatható elektronikus berendezések feltöltésére.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »