Elkészült Peru legnagyobb falfestménye

febr 6 • Kult & Art • Impress Magazin

A 40 méter magas és 50 méter széles festmény egy hónap alatt készült el, mely mostantól Lima szürke városképét színesíti.

A Morbo galéria rendelte meg a nagyszabású munkálatot, a 40 méter magas és 50 méter széles falra kerülő színes festményt. Tíz hivatásos festő dolgozott a képen, mely egy hónap alatt készült el.

Óriási szabadtéri alkotás

HENSE és tíz fős csapata a közelmúltban fejezte be eddig legnagyobb szabadtéri alkotásukat Peru fővárosában. A monumentális falfestmény akkora, mint egy tízemeletes ház.

11

„A külső projekt munkáimnál ritkán alkotok egy előre megtervezett vázlat alapján,” nyilatkozta HENSE. Hagyom, hogy a spontaneitás vezessen, miközben festek. Ebben az esetben azonban készítettem egy sor vázlatot, melyek bemutatták megvalósuló tervvel kapcsolatos impresszióimat. Bár az elfogadott vázlatok alapján dolgoztunk, én mindig hagyok némi teret a kreativitásnak is. Fontos számomra a spontaneitás szabadsága.”

A város új látványossága

22

Egy hónapig festették

„Ez a project nagy kihívás volt a számomra, hiszen a hatalmas felületen lévő ábrákat és formákat úgy kellett megtervezni, hogy nagy távolságból is jól láthatók legyenek. A másik kihívást az jelentette, hogy a csapat nagy része helyeikből állt, akik csak spanyolul beszéltek, és keveset értettek angolul. Nem volt könnyű megérteni egymást.”

33

„Ezt a művet a város építészete és a kontextus ihlette. Azért választottam élénk színeket, hogy ez a hatalmas alkotás egy meghatározó látványossága legyen a városnak.”

44

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »