Tenerife virágszőnyegei – csak egy napig láthatók!

febr 5 • Földgömb • Impress Magazin

A Kanári-szigeteken, La Orotava szűk utcácskáit minden évben egyetlen napig virágszirmokból készült szőnyegek borítják.

Tenerifén, La orotava városában minden évben megtartják a Corpus Christi ünnepséget, június közepe táján. A dátum minden évben másik napra esik, idén június 19-én tartják.

111

Virágszirmok és vulkáni homok

Az utcákat lezárják a forgalom elől, és csodálatos virágszirom szőnyegeket varázsolnak a macskaköves utcácskákra. A helyiek közösen dekorálják a várost, és együtt készítik el a különböző mintázatú alkotásokat.

222

19. századi hagyomány

A képek virágszirmokból és növényekből készülnek, illetve néhány képhez színezett vulkáni homokot is felhasználnak. A képek a keresztény ünnephez kapcsolódva gyakran ábrázolnak vallási motívumokat és jeleneteket.

Krétával felrajzolják a mintákat a kőre

A hagyomány a 19. századból származik, és azóta minden évben elkészítik a helyiek a város virágzó futószőnyegeit. A helyi lakosok és művészek már hónapokkal az ünnep előtt elkezdik tervezni a jeleneteket és motívumokat. Először krétával rajzolják fel a mintákat a kőre, majd a megrajzolt minták alapján rakják ki a szirmokat, és így készülnek el a képek.

Egyetlen napig láthatók

A hangulatos tengerparti város megőrizte a 17. -18. századi kor hangulatát, a jellegzetes házakkal, a faragott erkélyekkel és a szűk macskaköves utcákkal. Júniusban pedig, ha lehet még varázslatosabbá válik a bonyolult mintázatú virágszőnyegekkel.

444

A különleges alkotásokat, napközben a turisták is megcsodálhatják, majd éjjel a nagy felvonulás után mindent eltüntetnek az utcai takarítók. A fantasztikus alkotásoknak másnapra már nyoma sincs.

333

Vida Hajni

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »