Csomagautomatákat telepít a Magyar Posta

febr 7 • LifeStyle • Impress Magazin

Az automatáknál a csomagfelvétel mellett csomagfeladásra, valamint az utánvételes csomagok átvételére is lehetőség lesz.

A Magyar Posta a nemzetközi irányokat követve, ugyanakkor a hazai futárcégek közül elsőként, csomagautomatákat állít üzembe.

10 fővárosi és 25 vidéki helyszín

A tesztidőszak várhatóan áprilisig tart, ezt követően használhatják majd az ügyfelek az automatákat tíz fővárosi és huszonöt vidéki helyszínen. A fejlesztés végére – várhatóan júniusra – az automaták alkalmasak lesznek a POS terminálokon keresztül történő bankkártyás fizetésre is.

Alternatív küldeményátvevő pontok

A Magyar Posta az elmúlt időszakban már rugalmasabbá tette a küldeményátvételt, hiszen a postafiók hálózat mellett ma már 125 Mol Posta Ponton is átvehetőek a csomagküldemények, a legtöbb helyen a nap 24 órájában. A hagyományos, háznál történő kézbesítés mellett a csomagok egynegyedét már alternatív átvevőpontok kézbesíti a Posta.

A csomagautomatákat a tíz fővárosi helyszín mellett Gödöllőn, Érden, Debrecenben, Miskolcon, Nyíregyházán, Szolnokon, Egerben, Tatabányán, Szombathelyen, Veszprémben, Sopronban, Győrben, Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Pécsett, Szekszárdon, Székesfehérváron, Kaposváron, Szegeden, Békéscsabán és Kecskeméten teszteli a Posta, néhány nagyvárosban 2-2 automatát is üzembe helyeznek.

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »