7+1 ok, amiért szeretjük a Téli Olimpiát

febr 7 • LifeStyle • Impress Magazin

Hidegen hagy a Téli Olimpia? Legalább 8 okot mondunk, amiért érdemes figyelemmel követni a hó hőseinek és a jég királynőinek versenyét.

Az első érdekesség rögtön a helyszín. Oroszország még soha nem rendezett Téli Olimpiát, 2014-ben az oroszországi szocsi debütál, és a nemzetközi sportesemény még sok újdonsággal szolgál.

12 új sportág

Az ismert sportágak mellett idén 12 újdonság is bemutatkozik. Lesz sí-akrobatika, női síugrás, sí lövészet (biatlon versenyszám), slopestyle és sí félcső-verseny. A slopestyle hasonló a gördeszkázáshoz, a „hódeszkások”, ugyanúgy síneket és csöveket használnak az ugrásokhoz. A félcső síelők pedig egy 234 méter széles és 7 méter mély jeges rámpán mutatnak be különféle lélegzetelállító trükköket.

11

Forró égövi versenyzők a bob pályán

Szívet melengető meglepetése volt az 1988-a olimpiának, amikor a jamaikai bob csapat feltűnt a pályán, akik azelőtt talán nem is nagyon láttak havat. Idén is küld több afrikai ország is versenyzőket, Togo és Zimbabwe versenyzői idén is hoznak egy kis napsütést a jeges bob pályákra.

22

Elképesztő látvány!!!

A snowboard versenyszámok szintén a lélegzetelállító kategóriába tartoznak. A havas hegyek között repülő deszkások mutatványai gyakran ellentmondanak a fizika törvényeinek.

33

Várható rekordok

A gyorskorcsolya talán nem a leglátványosabb eseménye a Téli Olimpiának, a várható különleges sportteljesítmények miatt azonban érdemes megemlíteni. A kaliforniai Shaun White és a világ első színes bőrű aranyérmet nyert versenyző Shani Davis is esélyes arra, hogy elnyerje a háromszoros olimpiai aranyérmet.

44

Jégkirálynők a képernyőn

A jégtánc az egyik legszebb sportág, ami egyszerre gyönyörű és veszélyes. Számos nemzetközi táncos és sztár páros tűnik fel a Szocsi aréna jegén.

55jpg

Művészi produkciók

Az olimpiák és nagyobb sportesemények szinte elképzelhetetlenek himnuszok és látványos zenei produkciók nélkül. A Téli Olimpián a legtöbb lemezt eladott hegedűművész Vanessa Mae is fellép.

66

Meglepetések – az elnök a pályán?

Az idei év nagy szenzációja a 61 éves orosz elnök, Putyin személyes jelenléte a pályákon. Mint mondta, szeret hokizni, kipróbálta a bobot is, illetve rendszeresen jár ide síelni, úgyhogy az sem kizárt, hogy láthatjuk, ahogy az elnök esetleg lesiklik az olimpiai szlalom pályán.

77

+1 ok

A Téli Olimpiában talán az a legjobb, hogy mindezt a meleg szobából nézhetjük egy kényelmes kanapéról, egy pohár forró csoki kortyolgatása közben.

88

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »