Díjat nyert Kudich Zsolt a National Geographic „Év természetfotója 2016” pályázaton

dec 11 • LifeStyle • Impress Magazin

A National Geographic minden évben megrendezi a világ legrangosabb természetfotós pályázatát, melyre a világ minden pontjáról érkeznek alkotások.

A National Geographic 2006 óta megrendezett nemzetközi fotópályázatán, 2016. december 9-én hirdettek eredményt az Egyesült Államokban, ahol Kudich Zsolt, „Nagy kócsagok” című képe harmadik helyezést ért el, az Állatok akcióban elnevezésű kategóriában, írja az ng.hu.

Tájképek és állatportrék

A természetfotós pályázatra négy kategóriában lehetett nevezni: Tájképek, Állatportrék, Állatok akcióban valamint az Ember és a természet kapcsolata (Környezeti hatás) témakörökben. A nemzetközi zsűri tagjai a kreativitást, az egyedi látásmódot, a képek minőségét, hangulatát és a tartalom eredetiségét vizsgálták.

Állatok akcióban kategória győztes

A verseny fődíját és az azzal járó 10.000 dolláros galapagosi utazást Greg Lecoeur francia fotográfus víz alatti akció fotója nyerte 2016-ban.

ng01

Tájkép kategória győztes

Jacob Kaptein: Küzdelmes élet című fotója lett a tájkép kategória győztese, mely egy ártéri fa túlélésért való küzdelmét ábrázolja.

ng02

Állatporték kategória győztes

Varun Aditya: Csábítás az erdő mélyére című kép az Állatportrék kategória győztese.

ng04

Kócsagok a Kis-Balatonnál – utolsó menedék

Kudich Zsolt a nagy kócsagokat ábrázoló felvétele a Kis-Balatonnál, Balatonhídvégen készült és azért különleges, mert ezen a területen volt az utolsó menedéke a hazánkban élő nagy kócsagoknak. 1921-ben a vizes élőhelyek lecsapolása és vadászatuk miatt már mindössze csak 20 pár élt ezekből a nemes madarakból. A magyar természetvédelem sikertörténete, hogy mára már több mint 1500 kócsagpár él hazánkban. 

ng05

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »