A világ első meditációs operája – buddhizmus inspirálta zenére

jan 22 • Kult & Art • Impress Magazin

A világ első meditációs operáját, amelyben hosszú csend, közösségi étkezés, és jóga is lesz, szeptemberben mutatják be Londonban.

Az Lost in Thought (Gondolatokba veszve) című négyórás előadás „a belső figyelem megtalálásának útjára” hívja a közönséget, mindezt pedig szünetekkel tarkított hosszú meditációs részekkel szeretné elérni, írja a BBC.

Interaktív előadás a közönség bevonásával

A fellépők, köztük a mezzoszoprán Lore Lixenberg, a közönséggel elvegyülve fogják játszani az interaktív operát. Az előadás koncepciója, illetve buddhizmus inspirálta zenéje is Rolf Hind zeneszerző munkája, aki reméli, hogy a magával ragadó zenei előadás ellenpontozni tudja a közönség „kritikai szemléletét”, amelyet az emberek sokszor magukkal visznek a koncertekre és előadásokra, egyben le fogja tudni bontani a közönség és a fellépők közötti megszokott határokat.

A közönséget arra fogják kérni, hogy maradjanak csendben az előadás alatt, de vegyenek részt a közös jógázásában és egy vegán étkezésben is. A Frederic Wake-Walker által rendezett előadás szerves részét fogja képezni a felhasznált tányérok közös elmosogatása.

Hind elmondása szerint a darab zenéje a hang és csend, zene és meditáció közötti csatlakozási pontokat fogja feltárni.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »