National Geographic legszebb természetfotói- január

jan 22 • Földgömb, Kult & Art • Impress Magazin

A Natioal Geographic januárban közzétett „photo of the day” (a nap fotója) sorozatból választottuk ki a legszebb természetfotókat.

Türkizkék sós mocsarak Virginia – Gordon Campbell

Gordon Campbell „Over th eBay” légi felvétele a virginiai Hog Island keleti partjainál készültek a sós mocsarak természet szőtte alakzatairól, melyek folyamatosan változnak a napszaktól és az árapálytól függően.

11

Kirkjufell hegy Izland- Francesco Russo

A Kirkjufell hegy, melynek jelentése „Templom hegy”, Izland nyugati részén, a Snaefellsnes félszigeten található.

22

Hawaii Oahu szigete – Paul Nicklen

Hawaii nyugati partjánál található Oahu szigete, ahol nagy hagyománya van a szörfözésnek, szinte minden fiatal űzi ezt a sportot. A fotó kora reggel, napfelkelte után.

33

Rapa River Delta – Sven Zacek

A légi felvétel ősszel készült az Észak Svédországban található Sarek Nemzeti Parkban készült, melyet Európa Alaszkájának is neveznek.

44

Izlandi lávadűnék – Johan Brouwer

Naplemente után készült a fotó Délkelet-Izlandon Stokksnes közelében. „Ahogy a köd felszállt, és a vízben megpillantottam a tükröződő lávadűnéket, hitelen egy misztikus kép tárult elém, melyet mindenképp meg szerettem volna örökíteni, írta Johana a képhez fűzött kommentben.

 55

Víztornyok a ködben USA Kansas – John English

A ködben úszó tájban magányosan emelkedik ki a négy víztorony, melyek a II. Világháború idején épült katonai területen találhatók.

66

A falu Magyarország – Dvornik Gábor

Dvornik Gábor Sződligeten készült misztikus hangulatú fotója lett a nap fotója január 3-án a National Geographic oldalán. A fotós majdnem egy egész éjszakát töltött a természetben, hogy elkészítse ezt a kísérteties hangulatú gyönyörű tájképet.

77

Csiszolt porcelánok Görögország – Aqorastos Papatsanis

Aqorastos Papatsanis azt írja magáról, hogy a gombák nagy rajongója. Ezt a különleges fotót Görögországban, az Olimposz Hegyen készítette egy őszi kirándulás során.

 88

Reggeli felszállás Új Mexikó – Ajjing He

Az Új-Mexikóban található Bosque del Apache Nemzeti Park több ezer vonuló darunak ad menedéket a téli időszakban. A daruk minden reggel kirepülnek élelemért, ezt a pillanatot kapta el a természetfotós, Ajjing He. Különös látványt nyújt, ahogy a szürkés felhők és a madár szárnya összemosódnak a képen.

99

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »