Egy hatalmas „tükör csónak” az új ART múzeum Rotterdamban

márc 12 • Enteriőr, Kult & Art • Impress Magazin

Egy óriási, fényvisszaverő, lekerekített épület ad otthont 2017-től a művészeti kiállításoknak rotterdami Múzeum Parkban.

A holland MVRDV nyerte az új különleges Boijmans Van Beuningen konstrukció megépítésének jogát. A sarkok nélküli, lekerekített épület olyan, mint egy hatalmas csónak egy park közepén.

Galériák, kiállítások, szoborparkok

Az ovális épület fényvisszaverő tükörborítást kap, mely egyetlen domború felületként tükrözi vissza a környezetét. A tükrös struktúra hatalmas torz képei olyan látványt nyújtanak, mintha az Elvarázsolt kastély tükörtermében járnánk.

A 15 ezer négyzetméteres belső tér kiállítótermeknek ad otthont, a tetőtéri kertben pedig egy szabadtéri szoborpark és étterem épül. A galéria lehetővé teszi a hazai és nemzetközi alkotók számára a bemutatkozást, illetve magángyűjtők gyűjteményét is bemutatja.

11

A háromemeletes művészeti csarnokban minden nap váltogatják a kiállítást, egy beépített állvány mozgatható rendszer segítségével. A belső tereket összekötő útvonalak egészen a tetőtéri szoborparkig vezetnek a művészeti raktárakon és a műhelyeken keresztül az összes kiállítótermet érintve.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »