Lovas-kultúra oktatás indul szeptembertől több iskolában

márc 12 • LifeStyle • Impress Magazin

A következő tanévben 300 általános iskolában kezdődhet meg a lovaskultúra-oktatás 320 lovarda részvételével.

A Kincsem-Nemzeti Lovas Program kezdeményezésére 2014. szeptember 1-jével megvalósulhat a lovaskultúra-oktatás bevezetése.

Testnevelés óra a lovardában

A Kincsem – Nemzeti Lovas Program célja, hogy a több évtizede hanyatlásnak indult lovas ágazatot új alapokra fektetve fejlődő pályára állítsa, hogy újra büszkén viselhessük a méltán híres „lovas nemzet” címet.

A program többek között a szabad terephasználat törvényi biztosítását, a lovasterápia hazai terápiás kezelésekbe történő beépítését, valamint a lovas rendezvények támogatásait tűzte ki célul.

A Vidékfejlesztési Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, valamint a Magyar Lovassport Szövetség képviselőiből álló, korábban létrehozott munkacsoport elkészítette azt a koncepciót, mely alapján állami finanszírozás mellett idén szeptember 1-jével 320 lovarda részvételével, közel 300 általános iskolában meg tud valósulni a mindennapos testnevelési óra keretében történő lovaskultúra-oktatás.

Az oktatás ahhoz is hozzájárul, hogy a lovasterápia szakmai háttere kellő figyelmet kapjon az egészségügyi ellátás keretében is.

MTI/Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »