Sült diós-fűszeres sajtgolyók

okt 1 • Fűszer • Impress Magazin

Hidegtál? Köret? Előétel? A fűszeres sajtgolyó általában előételként ismert, diós-sült változata azonban köretként vagy főételként is megállja a helyét.

Hozzávalók:

– 1 csésze finomra vágott dió
– 2 csésze zsemlemorzsa
– 2 fej apróra vágott hagyma
– 4 ek petrezselyem
– 1 ek majoránna
– 2 ek sörélesztő
– 30 dkg krémsajt vagy tofu
– fűszersó

Elkészítése:

Pirítsd meg folyamatos kavargatás mellett a diót egy kivajazott serpenyőben, majd add hozzá a többi alapanyagot, a krémsajtot, a zsemlemorzsa felét és a fűszereket.

Vizes kézzel formázz belőle dió nagyságú golyókat, azokat hempergesd meg a maradék zsemlemorzsában, vagy darált dióban, majd kivajazott tepsiben süsd 30 percig.

Tálald köretként, előételként vagy salátával!

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »

Impress Magazin
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.