100 színes orrszarvú érkezik Fokvárosba – az orvvadászat betiltásáért

nov 2 • ÖKO-világ • Impress Magazin

A figyelemfelkeltő szabadtéri művészeti kiállítás célja, hogy betiltsák végre az orrvadászatot, melynek évente több mint 1000 orrszarvú esik áldozatul.

Az orrszarvúk vadászatát és a szarv kereskedelmét nemzetközi egyezmények tiltják, de a hatalmas haszon miatt mégis virágzik mindkettő. Afrikában évente több mint 1000 orrszarvút ölnek le a szarva miatt, hogy gyógyszerek alapanyagaként értékesítsék az ázsiai feketepiacon.

Művészettel – az orrszarvúkért

A kreatív, mintás orrszarvú kiállítás (Rhinos Are Coming) ötletét az életnagyságú színes teheneket megjelenítő CowParade ihlette, amely évek óta a világ leghíresebb és legsikeresebb public art projectje. A színes képzőművészeti tehenek minden évben más országban jelennek meg különböző társadalmi problémákra való felhívásként.

01

Egy dél-afrikai designer kezdeményezése

Janice Ashby dél-afrikai tervező ötlete nyomán most orrszarvúk fognak megjelenni Fokváros közterein és utcáin, hogy a figyelemfelkeltésen túl pénzt gyűjtsön a „Stop Rhino Poaching” szervezet számára, akik elkötelezetten dolgoznak az orrvadászat betiltásának megvalósításán. A kiállítás után mind a 100 orrszarvú szobor árverezésre kerül, majd az aukció teljes bevételét eljuttatják a „Stop Rhino Poaching” szervezethez.

02

Az első 10 „előfutár” arany színű lesz

A „Rhinos Are Coming” kiállítás több ütemben fog megvalósulni. Először 10 arany színű orrszarvút érkezik, előfutárként, melyek a csorda nagyköveteit jelképezik. 2017. február 1-től március 31-ig lesznek láthatók a város kiemelt helyein. A színes installációk ezt követően készülnek el folyamatosan, és mindegyik arra ösztönzi a látogatókat, hogy támogassák a kezdeményezést adományokkal.

03

Ha a „Rhinos Are Coming” olyan sikeres lesz, mint a CowParade, akkor ezzel hatalmas segítséget kaphatnak az orrvadászat ellen küzdő természetvédők. A tehenek árverése során híres művészek és mecénások nem egyszer több millió dolláros támogatást ajánlottak már fel különböző jótékonysági célokra.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »