Világzenei koncertek a Budapest Folk Festen

ápr 21 • Kult & Art • Impress Magazin

Április 27-ig öt helyszínen lesznek nép- és világzenei koncertek és események. A fellépők között a Dresch Quartet, a Csík Zenekar, és a CimbaliBand.

A Fonó Budai Zeneház 2010 óta minden tavasszal megrendezi a folk fővárosi ünnepét, bemutatva a nép- és a világzene legnevesebb hazai és határon túli képviselőit, valamint ragos külföldi művészeket.

Etno-jazz és Szent György-hegyi borkóstoló

Kedden Etno-jazz napot tartanak a Fonóban, fellép Mezei Szilárd vajdasági hegedűs-brácsás és zenekara, Karoliina Kreintaal észt hegedűs triója, valamint a Dresch Quartet.

Szerdán a táncházé lesz a főszerep a Csík Zenekar lemezbemutató koncertjével. Csütörtökön, Szent György-napon a Györgyöké lesz a főszerep. Megnyílik Vadász György és Csete György építész közös tárlata, és Szent György-hegyi borokat is kóstolni lehet. A Hagyományok Házában ezzel párhuzamosan a Fölszállott a páva egyik korábbi győztese, a Parapács zenekar ad koncertet.

Pénteken lesz a „Csak csajok nap” ahol Szvorák Kati és tanítványai énekelnek, bemutatkozik a Csercsel női kvartett, fellép Csizmadia Anna, a Magony trió és a Forgó zenekar. Szombaton a badacsonyi régió borai lesznek a középpontban a Fonóban, ahol a Buda Folk Band, a Góbé zenekar és a Tallabille zenél. A nagyteremben este a baszk zene egyik legismertebb képviselője, Juan Mari Beltran és zenekara lép fel.

A Budapest Folk Fest gálája a Kobuci Kertben lesz vasárnap.

A budapesti folk kocsmákról egy korábbi cikkünkben olvashatsz.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »