Újra indul a Főállású Angyal Program – egy társadalmi ügy mellé állhatsz

máj 6 • LifeStyle • Impress Magazin

A Főállású Angyal Program pályázat nyertesei egy éven át versenyképes fizetésért dolgozhatnak egy általuk fontosnak ítélt társadalmi ügyért.

A Vodafone Magyarország Alapítvány Főállású Angyal Programjára, május 26-ig lehet jelentkezni. A pályázat nyertesei 2014 őszétől egy éven át dolgozhatnak együtt  egy általuk megválasztott civil szervezettel.

Melyik társadalmi ügy fontos a számodra?

A Főállású Angyal Programot 2008-ban indította a mobilkommunikációs cég, a támogatott kezdeményezések között a hátrányos helyzetűek digitális felzárkóztatása, a Természetvédelmi Világalap (WWF) klímavédelmi programjában való részvétel és közösségi kertek létrehozása is szerepelt.

A jelenlegi Főállású Angyalok közös célja, hogy színesítsék az oktatást, jelentős lépést téve a társadalmi esélyegyenlőség megteremtése felé. Lipcseiné Takács Nóra a Falusi Porta Tanoda hálózat létrehozásával kívánja népszerűsíteni a hagyományos, fenntartható gazdálkodási módokat. Weisz Fanni a jelnyelv és oktatása népszerűsítésén, a siketek számára egyenlő esélyek megteremtésén dolgozik, míg Lencse Máté fő célja a mélyszegénységben élő gyermekek segítése egy online tanulástámogató, kompetenciafejlesztő módszer kifejlesztésével.

A pályázatok beadási határidejét követően, május 26-tól június 6-ig várják a jelöltekre leadott szavazatokat a Facebookon, és az elődöntőbe jutott 20 jelölt közül a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriuma, valamint a külső szakértőkből álló szakmai zsűri állásinterjúkon választja ki a három nyertest.

Elsősorban olyan pályázatokat várnak, amelyek a mobiltechnológia segítségével keresnek megoldást valamely társadalmi problémára.

További információk: https://apps.facebook.com/foallasuangyal/

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »