3D-s toll a modern varázsceruza

máj 5 • Kult & Art • Impress Magazin

A 3D-s tollakkal bármit rajzolhatsz, írhatsz, akár a levegőbe is firkálgathatsz, alkotásod azonnal megjelenik a térben.

A Kickstarter legújabb fejlesztése a LIX 3d-s toll, mellyel akár a levegőbe is firkálhatsz, rajzod azonnal kézzelfoghatóvá válik, térbeli grafikákat alkotva. A 3D-s rajzodat akár a könyvespolcodra is kiteheted.

Hasonló a 3D nyomtatáshoz

A toll a 3D-s nyomtatási technológiához hasonlóan működik. Megolvasztja, majd lehűti a színes műanyagot, ezáltal szabad és mereven álló struktúrák hozhatók létre a térben. Az USB segítségével feltölthető toll műanyag izzószálai segítik a nyomtatást és egy különleges eljárásnak köszönhetően azonnal lehűtik, és ezzel megmerevítik a rajzolt mintákat.

11

Styling

A toll segítségével egyedi díszítésű tárgyak vagy ruhák is készíthetők. A saját tervezésű minták vagy képek akár a divatszakmában is kreatívan alkalmazhatók.

22

A különálló darabkák egymáshoz illeszthetők

A térben megszilárduló vonalakkal saját készítésű látványos dekorációs tárgyak is alkothatók, sajnos egyelőre csak fekete vagy szürke színben. A művelet során a különálló darabkák is egymáshoz illeszthetők.

33

Rajzolás a térben

Bár rengetek profi tervezői program létezik, a LIX alkotói szerint a 3D-s toll különféle tervrajzok és prototípusok megalkotásához is jól alkalmazható eszköz, hiszen a rajzok azonnal térbeli képként láthatók.

11 print

 Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »