A franciák „élő” pavilonnal készülnek a Milánói Világkiállításra

máj 6 • Kult & Art, ÖKO-világ • Impress Magazin

A 2015-ös Milánói Világkiállítás egyik érdekessége lesz a franciák önellátó, újrahasznosítható, öko-pavilonja.

A francia x-tu architect építészei egy helyi forrásból származó, újrahasznosítható fa pavilonnal készülnek a Milánói Expo-ra, mely a „termelés és táplálás más módon” téma köré szerveződik.

Energiatakarékosság, újrahasznosítás a fókuszban

A 3600 négyzetméteres fa épület olyan lesz, mint egy fedett piactér, mely a vásár után könnyen szétszerelhető és újraépíthető egy másik helyszínen. A kiállításon kiemelt figyelmet kap majd az energiafogyasztás csökkentése, a hulladék újrahasznosítása és a víztisztítás.

12

A növényzet szerves része lehet az épületnek

Figyelembe véve, hogy a becslések szerint közel 9 milliárd ember fog élni 2050-re a Földön, a project célja, hogy megoldást találjanak az önellátásra, különböző környezetkímélő, mégis hatékony termelési módszereket kínálva. A pavilon egy olyan hely szeretne lenni, ahol új távlatok nyílnak az élelmiszeripar és a termelés területén, olyan új módszerek bemutatásával, melyek pozitívan befolyásolják a bolygónk jövőjét.

11

A növényzet szervesen növekszik a rácsos szerkezeten, és egy sor gyógynövény is aktívan hozzájárul a látogatók tapasztalataihoz a termékeny piacon. Ez a központi témája a földszinti bemutatótermeknek, a tervezés csúcspontja azonban a felső szinten lévő étterem lesz, ahol a friss termékekből készült ételekkel várják a látogatókat. A francia élelmiszereket bemutató zóna is az emeleten helyezkedik el, ahol mindenféle fajtájú francia élelmiszer és a francia konyha kerül bemutatásra.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »