Először választották meg a Balaton fagyiját

máj 7 • LifeStyle • Impress Magazin

A győztes egy pezsgős marcipán szamócával kézműves fagylalt lett, mely mostantól egy évig viselheti a Balaton fagyija címet.

A versenyt hagyományteremtő szándékkal hirdette meg a Balatoni Regionális TDM Szövetség, melyre az üdülőrégióból lehetett nevezni, hagyományos alapanyagokat tartalmazó kézműves fagylaltokkal.

Győzött a Balatoni randevú

A zsűri a tó körül 8 helyszínen 16 féle fagylaltból választotta ki a győztest, amely az idei szezonban a Balaton fagyija 2014 címet viselheti. A verseny célja az volt, hogy népszerűsítse az üdülőrégió klasszikus és hagyományos, jó minőségű kézműves fagylaltjait.

11

A megmérettetésre minden fagylaltozó kétféle ízzel nevezhetett. A termékek között volt füge, dió, citromfű, balatoni jégboros és kapros ízű is, mutatva a régió sokszínűségét.

A legtöbb pontot a Balatoni randevú fantázianevű, pezsgős marcipán szamócával ízesítésű fagylalt kapta, amelynek készítője Pálfi Attila, a balatonmáriafürdői Florida Fagylaltozó tulajdonos-üzemeltetője. A győztes fagylalt receptjét hamarosan nyilvánosságra hozzák, így a nyáron több Balaton környéki fagyizóban is megkóstolhatják majd a vendégek.

Ezt a cikket elolvashatod ANGOLUL is: itt

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »