Először választották meg a Balaton fagyiját
A győztes egy pezsgős marcipán szamócával kézműves fagylalt lett, mely mostantól egy évig viselheti a Balaton fagyija címet.
A versenyt hagyományteremtő szándékkal hirdette meg a Balatoni Regionális TDM Szövetség, melyre az üdülőrégióból lehetett nevezni, hagyományos alapanyagokat tartalmazó kézműves fagylaltokkal.
Győzött a Balatoni randevú
A zsűri a tó körül 8 helyszínen 16 féle fagylaltból választotta ki a győztest, amely az idei szezonban a Balaton fagyija 2014 címet viselheti. A verseny célja az volt, hogy népszerűsítse az üdülőrégió klasszikus és hagyományos, jó minőségű kézműves fagylaltjait.
A megmérettetésre minden fagylaltozó kétféle ízzel nevezhetett. A termékek között volt füge, dió, citromfű, balatoni jégboros és kapros ízű is, mutatva a régió sokszínűségét.
A legtöbb pontot a Balatoni randevú fantázianevű, pezsgős marcipán szamócával ízesítésű fagylalt kapta, amelynek készítője Pálfi Attila, a balatonmáriafürdői Florida Fagylaltozó tulajdonos-üzemeltetője. A győztes fagylalt receptjét hamarosan nyilvánosságra hozzák, így a nyáron több Balaton környéki fagyizóban is megkóstolhatják majd a vendégek.
Ezt a cikket elolvashatod ANGOLUL is: itt
MTI/ Zentai Bogi
Kapcsolódó cikkek
« A franciák „élő” pavilonnal készülnek a Milánói Világkiállításra Hangulatos barlangi medencék Santorini szigetén – Görögországban »