Hangulatos barlangi medencék Santorini szigetén – Görögországban

máj 7 • Földgömb • Impress Magazin

Görögország egyik legvarázslatosabb szigete Santorini egy beszakadt vulkán az Égei-tenger közepén, egy 400 méter mély belső lagúnával.

Santorini egy 3500 évvel ezelőtti irdatlan erejű vulkanikus robbanás nyomait őrzi magán.

Santini egy beszakadt vulkán – egy lagúnás kaldera

A vulkánkitörés berobbantotta a sziget közepét, egy belső tengert hozva létre. Ennek a katasztrófának köszönhető az Égei-tengeren található sziget egyedülálló természeti adottsága.

11

Rejtett barlangi medencék a szigeten

A vulkáni kitörés ugyan megsemmisítette a korabeli településeket, mára azonban a világ egyik legvarázslatosabb szigetté változott.

Hangulatos utcácskáival, az egymás fölé épült házakkal, a belső lagúnára néző sziklafalakkal. A hotelek apró barlangi medencéi Szantorini jellegzetes látványosságai.

22

300 méter magas sziklaszirtek

A beszakadt vulkán hatalmas 12-szer 7 km nagyságú belső lagúnájátt oldalról 300 méter magas, meredek sziklafalak veszik körül, félkörívben. A sziget a szirtekről lankásan ereszkedik az Égei-tengerbe. A vulkáni ív körülbelül 500 km hosszú és 30-40 méter széles.

santorini11

Santorini természeti szépségekben is bővelkedik. Magas sziklafalakkal övezett öblök, páratlan szépségű szabad strandok követik egymást a tengerparton. A sziget érdekessége, hogy néhány strandon még fellelhető a homokban a jellegzetes vulkáni hamu fekete színe.

44

Fővárosa Fira, ami a kikötőből felvonóval, szamárháton vagy gyalogosan közelíthető meg 600 lépcsőfok megmászásával.

Santorinin az éjszakai élet talán még élénkebb a nappali turizmusnál, már kora délután ellepik a szűk utcácskákat és a tavernák teraszait a naplemente vadászok.

A 6 legszebb görög sziget – Görögország gyöngyszemei

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »