Az „okoskarkötő” méri a fizikai aktivitást

nov 19 • LifeStyle • Impress Magazin

A fizikai aktivitást mérő NIKE karperec egy iPhone-ra kifejlesztett alkalmazáshoz csatlakoztatható.

Az „okoskarkötő” egy beépített mozgásérzékelő eszköz segítségével nyomon követi viselőjének egész napos fizikai teljesítményét. Ez egy olyan univerzális mérőprogram, mely mindenféle mozgást érzékel, mér és regisztrál a reggeli edzéstől kezdve az éjszakai bulin mutatott fizikai aktivitásig.

Nyomon követi a test mozgását

A rendszer arra lett kifejlesztve, hogy az egész test mozgását folyamatosan mérje kortól, súlytól és nemtől függetlenül. A beépített mozgásérzékelő minden mozdulatot regisztrál, és különféle diagramokat készít a napi fizikai aktivitásról.

uj11szerk

Az új funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználó nyomonkövesse a napi edzésprogramjának intenzitását. Még beépített lépésszámláló is van benne, illetve képes az alvás idejét is mérni. A bluetooth 4.0 technológiája automatikusan csatlakozik a karperecbe épített eszközhöz, bármilyen iPhone-ról.

Az „okoskarkötő” tehát megmutatja, hogy mennyit és milyen aktívan mozgunk, illetve folyamatos visszajelzést ad az aznapi aktivitásról, mindezt azért, hogy emlékeztessen és motiváljon a fizikai aktivitásra.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »