Jégszobrászok a Bazilikánál

nov 19 • Kult & Art • Impress Magazin

Advent első vasárnapjától újévig vásári forgatag, korcsolyapálya, jótékonysági akciók, jégszobrászok és különleges fény installációk lesznek a Bazilikánál.

December 1-től korisuli, alkotóház, meglepetés programok és színes vásári forgatag várja a Bazilika előtti téren az arra látogatókat. December 6-án a finn Mikulás Joulupukki is ellátogat a helyszínre, majd egy héttel később, december 13-án egy óriási jégtömbből faragnak vásári meglepetést jégszobrászok és önkéntes segítőik.

Vetítés a Bazilika homlokzatán

Sötétedés után pedig félóránként kel életre a templom hatalmas homlokzata, amelyen karácsonyi ihletésű rövidfilmeket láthat majd a közönség. Ezek megjelenítik egyebek mellett a legfontosabb vallási motívumokat, de azt is bemutatják, hogyan látják a karácsonyt a gyermekek, vagy épp hogyan ünnepelnek Európa nemzetei.

uj11szerk

A szeretet ünnepéhez kapcsolódóan jótékonysági programok is lesznek. A civil szervezetek közül a Vizslamentés csapata fotózással és oktatási programmal várja a kutyabarátokat, az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtő pontján pedig ajándék mézeskalácsszívvel várja mindazokat, akik szívesen hozzájárulnak a rászorulókért végzett munkához.

MTI /Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »