Ufó alakú lesz Mexikó új kulturális központja

aug 6 • Enteriőr • Impress Magazin

Az új kulturális központ egy interaktív tárlat lesz, mely a mexikói kultúra megőrzésé, terjesztését és bemutatását tűzte ki célul.

A különleges formájú épület látványtervei Fernando Romero építész nevét dicsérik, aki előszeretettel kísérletezik különböző geometriai alakzatokkal az építészetben. A Mazaltán kikötővárosban épülő új kulturális központ a tengerpartról nézve leginkább egy repülő csészealjra hasonlít.

Spirális építmény

A hatalmas acélszerkezetű épület spirális formát követ, mely az árvízvédelmi meggondolások miatt egy emelt bázison fog megépülni, geodéziai kupolával. A fény a kupolába épített apró nyílásokon keresztül szűrődik majd be, védve a tűző napfénytől a kiállítást.

11

A Csendes-óceán gyöngyszeme

A látványterveknek köszönhetően a múzeum a Csendes-óceán gyöngyszeme nevet kapta, mivel a geodézia kupola látványa egy kagylóhéjban lévő gyöngyre hasonlít. Az alsó szintről a felső szintekre és a parkra nyílik kilátás, a felső szintről pedig a város és a tenger látható.

22

Interaktív kiállítás

Az acélszerkezet bevonat ellenálló az időjárási viszonyoknak. Az emelt bázisra épülő geodéziai kupola egy részén pedig megújuló energiát termelő fotovoltaikus panelek lesznek elhelyezve. Az interaktív múzeumban a mexikói kultúra és hagyomány elevenedik meg interaktív formában.

33

A fő kiállítótér az alsó szinten található, az emeleten új tárlattal jelentkező tematikus szobák találhatók, melyekről ki lehet jutni az épület nyitott a teraszára. A felső szint a dokumentációs központ, melynek tantermei különböző előadásoknak, képzéseknek és workshopoknak ad majd otthont. A múzeum építése a tervek szerint 2016-ban kezdődik.

44 

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »