Kreatív „Városi kempinget” hoztak létre Amsterdamban

aug 5 • Kult & Art • Impress Magazin

Innovatív alvókapszulák és kreatív lakóegységek lepték el Amsterdam tengerpartját a művészek által létrehozott Városi kempingben.

A Városi kemping (urban campsite) különleges szállást és alvásélményt kínál a holland főváros tengerpartján a turisták és a vállalkozó kedvű helyiek számára 14 kiállított innovatív lakóegységgel és kreatív alvókapszulával, melyet egy művészi csoport hozott létre 2015 nyarán.

Kreatív élőhelyek a tengerparton

A művészi kemping megalkotásában, mely a mobil élőhelyek egyfajta gyűjtőhelye meghívott tervezők, művészek és építészek vettek részt. Bárki foglalhat szállást ebben a különleges kempingben, ahol palack formájú hálószoba, trambulin sátor, újrafelhasználható anyagból készült színes sátor várja a vendégeket. A mikro társadalomban közös főzőhelyek és „törzsi WC-torony” is található.

77

Ez egy „Túlélési kapszula”

Rob Swere tervezte ezt a modern formatervezésű túlélési kapszulát, félgömb alakú ablakokkal. Az objektumban két szoba van, mely pihenésre és alvásra invitál a homokos tengerparton.

11

Egy furcsa objektum

Érdekes formájú a következő lakóegység, mely akár négy ember elszállásolására is alkalmas. Különlegessége, hogy egy alagúton, vagy kis folyosón juthatunk el az egyik szobából a másikba.

22

Aludj egy palackban

Régi, kiselejtezett tárgyak újragondolásával foglalkozik a MUD project. Ők tervezték ezt a palack formájú hálószobát, mely szintén üde foltja a városi kempingnek.

33

Trambulin sátor

Vince Vijsma a trambulin sátor megálmodója, mely a gyerekeknek kínál izgalmas időtöltést kempingezés során. Vince Vijsma nem híve az új dolgoknak, jobban szeret már meglévő dolgokat kombinálni. Így született a sátor tetejére rögzített trambulin ötlete.

44

Mi ez egy jégkunyhó?

Újrahasznosított anyagokból épült meg ez a mobil hálószoba, mely a Refunc csapat alkotása. Ők a designban és az építészetben előszeretettel alkalmaznak újrahasznosított anyagokat.

55

Nomád alvókapszula

Ez a kívül-belül színpompás tárgy egy szintén mobil alvóhely, az urban campsite egyik érdekessége, mely sok turistát és érdeklődőt vonz.

66 

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »