Tervezz új padokat Budapest tereire és parkjaira

jan 17 • Kult & Art • Impress Magazin

Budapest lakói tervezhetik meg a főváros parkjainak legújabb utcabútorait a Bútorozd be a városodat! formatervezési pályázat keretében.

A pályázattal az ötleteset, az egyszerűt, a kézenfekvőt, az egyszerűen szépet, és a valóban különleges műszaki megoldásokat felsorakoztató parkberendezési tárgyakat keresik.

A sokszínű Budapest hangulata    

A benyújtott elképzelések illeszkedhetnek Budapest sokszínű hangulatához, készülhetnek specifikusan egy helyszínre, vagy lehetnek „funkció-orientáltak”. Fontos eleme a pályázatnak, hogy nem csupán profi tervezők ötleteit várják, hanem diákok, valamint nem „szakmabeliek” elgondolásait is.

A három és félmillió forint összdíjazású verseny a FŐKERT hosszú távú terveinek egyik első lépcsőfoka, amelynek célja, hogy Budapest arculatát fiatal művészek és a városlakók közreműködésével alakítsák úgy, hogy a hagyományos értékek megőrzése mellett meg tudjon felelni a 21. századi igényeknek is.

A nyertes bútorok prototípusait a nyáron bárki kipróbálhatja a város kiemelt zöldterületein. A győztes pályamunkákból pedig nyáron kültéri kiállítást rendeznek.

A részletes kiírás a (www.énvárosom.hu) oldalon található, a tervek benyújtási határideje március 6-a éjfél.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »